Universitat Rovira i Virgili

Presentació

 L'enfocament del CEDAT es fonamenta en el compromís pel medi ambient i per adoptar una perspectiva de justícia ambiental que té en compte els drets de les generacions presents i les futures 

Què és el CEDAT?

El Centre d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT), creat el 2009, és un centre de recerca propi de la URV que duu a terme activitats de formació especialitzada en dret ambiental, activitats de recerca, activitats de prestació de serveis a administracions i empreses i activitats de suport a plataformes ciutadanes i organitzacions no governamentals que defensen el medi ambient.

L'enfocament del CEDAT es fonamenta en el compromís pel medi ambient i per adopta una perspectiva de justícia ambiental, que té en compte els drets de les generacions presents i les futures.

 
        
        
 

El CEDAT, una referència en dret ambiental

El CEDAT s'ha convertit gradualment en una referència per a acadèmics de dret ambiental a Catalunya, a Espanya i tot el Món. El 2009 va ser seu del Congrés Espanyol de Dret Ambiental; el 2014 va ser seu de la 12a edició del Col·loqui anual de l'Acadèmia de Dret Ambiental de la UICN, que va reunir investigadors i acadèmics de molts països en totes les regions del món; el 2018 va ser seu del Primer Congrés Català de Dret Ambiental, i el 2022 va ser la seu de la IXª Conferència de l'European Environmental Law Forum. Això ha estat possible gràcies a un esforç continuat de les persones que hi treballen cada dia i al suport de nombroses altres persones i institucions.


Una mica d’història

En el sí del CEDAT funciona la Càtedra d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona Alcalde Pere Lloret. El 2007 es va crear la primera Càtedra dedicada al Dret Ambiental, un projecte que responia a una llarga trajectòria de col·laboració entre l'Ajuntament de Tarragona i la Facultat de Ciències Jurídiques i el Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili en l'àmbit del dret ambiental i representava la institucionalització d'aquesta cooperació. Aquella etapa va durar sis anys, fins el 2012.

El 2017, un nou Conveni de col·laboració entre la URV i l'Ajuntament de Barcelona va posat en marxa la nova Càtedra d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona Alcalde Pere Lloret. Duu el nom de Pere Lloret, com a insigne jurista i alcalde tarragoní que fou, a fi de reconèixer la seva defensa dels principis democràtics i dels valors humans en el govern de la ciutat de Tarragona. Els objectius de la Càtedra són la generació i la socialització del coneixement en l'àmbit del dret ambiental i, en particular, en el món de la gestió i l'administració locals.


Col·laboradors


Preguntes freqüents  

Com puc contactar amb vosaltres?

Pots posart-te en contacte amb nosaltres a través dels segünets mitjans:
Telèfon: 977 55 83 94
Correu electrònic cedat@urv.cat

Localització:
Av. Catalunya 35
Campus Catalunya

Quina formació puc dur a terme amb vosaltres?

Tens les següents opcions:

Hi ha cap tipus d'ajut o beca?

Aquí trobaràs tota la informació sobre beques, premis i ajuts que ofereix la URV per poder realitzar els diferents estudis: https://www.urv.cat/ca/estudis/graus/informacio-economica/beques/