Universitat Rovira i Virgili

Maria Marquès Banqué

  • Biografia

Doctora en Dret. Professora Agregada de Dret Penal al Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Investigadora del Centre d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT) i de l'Institut Universitari de Recerca en Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica (IU-RESCAT). Membre del grup de recerca "Territori, Ciutadania i Sostenibilitat" de la URV.

Els seus interessos de recerca se centren en la criminalitat ambiental transnacional, el Dret penal ambiental de la UE i el Dret penal ambiental espanyol. Ha estat investigadora visitant al Max Planck Institut für internationales und ausländisches Strafrecht (Freiburg im Breisgau, Alemanya); a l'Institut für Kriminologie de la Universitat Albert-Ludwigs (Freiburg im Breisgau, Alemanya), a la Facultat de Dret de la Universitat de Tecnologia de Sydney (Austràlia); a l'Institut de Dret Marítim i Ambiental (IMEL) de la Universitat de Ciutat del Cap (Sud-àfrica), i al Centre Asiàtic-Pacífic de Dret Ambiental de la Universitat Nacional de Singapur (Singapur).

Actualment és Directora del Departament de Dret Públic i Directora de la Clínica Jurídica Ambiental de la URV. És membre de l'Acadèmica de Dret Ambiental de la UICN (IUCNAEL), la Xarxa Acadèmica de Dret Penal Europeu (ECLAN) i la Xarxa Europea d'Educació Jurídica Clínica (ENCLE).

Ha estat Cap d'Edició de la "Revista de Educación y Derecho" (2009-2015), Vicerectora de Docència a la URV (2010-2014), i co-presidenta del Comitè de Docència i Capacitació de l'Acadèmia de Dret Ambiental de la UICN (2010-2017).

Recerca URV: https://www.urv.cat/html/grupsrecerca/investigadors/general-I643.php