Universitat Rovira i Virgili

El professor Mario Ruiz ha traspassat

L'acte de comiat de Mario Ruiz, de 51 anys, té lloc avui al tanatori Municipal de València a un quart de cinc de la tarda

Mario Ruiz Sanz (Montesa, La Costera, València, 1967-2018), docent a la Facultat de Ciències Jurídiques i exsecretari general de la Universitat (2014-2016), va morir ahir a la capital valenciana per una llarga malaltia.

Professor titular d'Universitat (acreditat a catedràtic per l'agència estatal ANECA i per l'AQU catalana), era de l' àrea de Filosofia del Dret i Filosofia Política al Departament de Dret Públic de la URV. Va ser-ne el director i també va exercir de vicedegà a la seva facultat.

Es va incorporar a la Facultat de Ciències Jurídiques des del seu inici, al 1992. Professor i investigador universitari molt actiu, va impartir assignatures de grau, postgrau i doctorat a la Facultat de Ciències Jurídiques i també a la Facultat de Lletres. Va ser membre del CEDAT (Centre d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona). Com a professor convidat, va impartir docència en diverses universitats i col·laborava amb els Instituts de Drets Humans de les Universitats de València i Carlos III de Madrid, a més d'altres centres de recerca nacionals i internacionals.

Va formar part o va ser investigador principal d'una vintena de projectes d'investigació competitius, estatals i europeus, entre ells projectes Daphne i Consolider. Va publicar més de cinquanta referències científiques (diverses monografies, articles en revistes especialitzades, capítols de llibre, manuals docents, estudis preliminars, informes i altres). Les seves línies d'investigació eren: filosofia política i jurídica contemporània; teoria del dret, metodologia, epistemologia i argumentació jurídica; drets humans emergents i conflictes jurídics; drets socials, econòmics i culturals; dret i cinema, entre d'altres.

La Facultat de Ciències Jurídiques, el Departament de Dret Públic i tota la Universitat Rovira i Virgili s'uneixen al dolor de la seva família i amics.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

Professor Dr. Mario Ruiz