Universitat Rovira i Virgili

Presentació del Quadern de Dret Ambiental "La Tutela judicial frente al daño ambiental colectivo"

Activitats, Activitats en el marc del Màster Universitari en Dret Ambiental, Activitats organitzades pel CEDAT  - 

El passat dilluns 29 de juny de 2020  es va llançar oficialment, la publicació del Quadern de Dret Ambiental " La tutela Judicial frente al daño ambiental colectivo: radiografía del acceso a la justicia ambiental en Argentina y España" amb la participació i exposició de l'autor Gastón Medici Colombo.

Gastón Medici, autor del quadern i investigador pre doctoral del Centre d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona, va compartir a través d'un seminari webinar les principals troballes, reflexions i conclusions de la seva recerca.

Durant la presentació, l'autor va realitzar una anàlisi comparativa entre la normativa espanyola i argentina partint de la premissa: la inadequació de les normes processals afecta no només a l'accés a la jurisdicció sinó també a la mateixa justícia ambiental, considerada des d'una visió multidimensional (Schlosberg, 2009). Amb aquesta comesa, va repassar la normativa supranacional dedicada al dret d'accés a la justícia ambiental -incloent l'Acord de Escazú-.

Finalment, l'autor va concloure la seva exposició amb consideracions crítiques i propostes de modificació legislativa, les que entén necessàries per a una adequada tutela de l'ambient, i dels interessos difusos en general, en un context de conflictivitat global creixent.

Els Quaderns de Dret Ambiental és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Vila-seca i del grup de recerca Territori, Ciutadania i Sostenibilitat (Dret Ambiental, Immigració i Govern Local) de la Universitat Rovira i Virgili amb l'objectiu de fomentar la recerca entre els joves titulats en els estudis de Dret Ambiental d'aquesta Universitat, publicant el millor treball d'investigació de cadascuna de les promocions

Mira el vídeo de la presentació AQUÍ

Accedeix a la publicació gratuïta en línia AQUÍ

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar