Universitat Rovira i Virgili

Campanya per a donar a conèixer el decàleg de propostes polítiques urgents per una transició ecosocial justa a Catalunya

El dijous dia 10 de febrer a les 10h, es durà a terme el llançament d'un manifest i decàleg amb 20 propostes polítiques urgents per a fer front als reptes socioambientals actuals. L'objectiu és visualitzar les línies bàsiques de consens entre les entitats socioambientals i poder incidir conjuntament en la promoció de polítiques que facin efectiva una transició ecosocial justa a Catalunya.

ANTECEDENTS

El Congrés Socioambiental de Catalunya s'impulsa amb la voluntat de fomentar aliances entre les diferents organitzacions i entitats socioambientals, dotar-nos de les eines necessàries per fer incidència política de manera conjunta i dur a terme accions coordinades per a fer front als reptes actuals.

El mes de novembre de 2020113 organitzacions vinculades amb la defensa de la natura i el territori van participar en diferents grups de treball, amb l'objectiu d'elaborar una diagnosi, establir fites i debatre sobre accions estratègiques en els diferents àmbits temàtics del Congrés. L'objectiu era crear un espai de trobada entre entitats i organitzacions per poder generar debats de qualitat i profunditat sobre els temes que ens afecten.

Des de les entitats de la comissió executiva (Ecologistes de Catalunya, Ecologistes en Acció, Societat Catalana d'Educació Ambiental, Xarxa d'Economia Social i Solidària de Catalunya i Xarxa per a la Conservació de la Natura) s'han recuperat i organitzat les aportacions i propostes polítiques resultants de les 8 sessions de treball celebrades durant el 2020.

El resultat ha estat l'elaboració d'un manifest i decàleg amb 20 accions estratègiques que posa en context i en valor les demandes conjuntes del sector socioambiental. 

SUMA'T A LA CAMPANYA PER DEMANAR UNA TRANSICIÓ ECOSOCIAL JUSTA A CATALUNYA

Des de la comissió executiva del Congrés, s'ha preparat un pack de comunicació per tal de facilitar la difusió conjunta del manifest i el decàleg. Per a cada proposta d'acció estratègica, s'ha creat una imatge i una proposta de missatge associat per a publicar a través de les xarxes socials.

Pots compartir cada una de les propostes del decàleg, o bé aquelles que consideris més estratègiques a nivell d'entitat o personal. La qüestió és que anem totes a la una i el dia 10 de febrer fem una crida col·lectiva al Govern de la Generalitat perquè faci efectiva una transició ecosocial justa a Catalunya, tot mostrant la unitat i coordinació de les entitats.

Si vols sumar-te a la campanya comunicativa prevista pel dia 10 de febrer, publica els següents continguts a través dels canals de comunicació de la teva organització:

https://oficina.xcn.cat/index.php/s/XjbNFXZYzjLSKns

Juntes, fem sentir la nostra veu per a una transició ecosocial urgent!

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar