Universitat Rovira i Virgili

Webinar "Litigio climático y transición energética en Chile"

Activitats  - 

La data i l'hora de l'esdeveniment són el 21 de novembre de 2023, de 9:00 a 10:30 (hora de Ciutat de Mèxic i San José), 10:00 a 11:30 (hora de Bogotà, Lima i Quito), i de 12:00 a 13:30 (hora de Brasília, Buenos Aires i Santiago).

L'esdeveniment tractarà la història de les localitats de Quintero i Puchuncaví a Xile i la seva rellevància en el context del litigi climàtic i ambiental com a eina per buscar justícia. També es discutirà la importància d'acompanyar els processos de transició energètica que estan tenint lloc a tot el món per assegurar que siguin justos.

A Quintero-Puchuncaví, es troben operant més de 30 empreses, moltes de les quals són altament contaminants, la qual cosa ha resultat en greus violacions dels drets humans. Malgrat la transició energètica i les demandes de justícia ambiental, s'estan produint canvis, com el tancament de dues de les quatre termoelèctriques de carbó i una foneria de coure a la zona. No obstant això, es considera que la situació no s'està abordant de manera adequada per garantir una transició veritablement justa.

En aquest seminari web, s'abordaran aquests temes juntament amb representants de les comunitats i organitzacions que han estat liderant aquests esforços, donant suport als judicis en curs i treballant per resoldre els desafiaments associats amb la transició energètica en una zona que mereix reparació i justícia.

A més, es proporciona un enllaç per a la inscripció gratuïta a l'esdeveniment: https://bit.ly/LitigioClimaticoChile.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar