Universitat Rovira i Virgili

Jornades: Mobilitat sostenible o col.lapse

Del 15 d'octubre al 2 de novembre, des d'Enginyeria Sense Fronteres i el Grup Mobilitat Tarragona us convidem a participar de les següents jornades perquè pensem que tenim a les nostres mans un repte a resoldre; la mobilitat. 
El transport de persones i mercaderies representa més del 40% del consum energètic mundial i depèn gairebé en la seva totalitat del petroli. A diferència del que succeeix amb l'electricitat, el sector de la mobilitat ara com ara no té cap alternativa viable al petroli.
La necessitat d'obtenir cru en un sistema capitalista ha portat a un increment de guerres al món: Egipte, Líbia, Iemen, Síria... Superant el nombre de refugiats de la segona guerra mundial. Ens trobem en una tercera guerra mundial encoberta on els països 'desenvolupats' hi som partícips. Som conscients que aquesta situació de desigualtat no la millorarem només fent un canvi en la mobilitat, però si creiem que és un pas imprescindible per abandonar la cursa del petroli.
Altrament, la mobilitat a més té una incidència directa en els problemes urbans: sedentarisme, emissions de gasos, canvi climàtic, ocupació de l'espai públic pel cotxe, canvis en les relacions socials, desplaçament dels nens a espais tancats per inseguretat vial ... Aquestes xerrades ens faran anar més enllà de la dicotomia cotxe vs vianant, per comprendre com vivim, com ens movem i cap a on anem.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

Programa