Universitat Rovira i Virgili

ECODES: Jornada Canvi climàtic i pobresa, mirar enrere per a prendre impuls

   

Canvi climàtic i pobresa,
mirar enrere per a prendre impuls

10 anys compensant les emisions de carboni per erradicar la pobresa. Ara, un nou impuls per a conscienciar a la societat.

Dimarts 20 d'octubre

Círculo de Bellas Artes / Salón Valle Inclán

C/Alcalá, 42. Planta 5ª. Madrid

PRESENTACIÓ

Des de 2005, ZeroCO2, una iniciativa de ECODES, ha ajudat a empreses, entitats, administracions públiques i ciutadans a calcular, reduir, compensar i verificar la seva petjada de carboni com una forma de demostrar el seu compromís d'acció contra el canvi climàtic i la pobresa.

Amb més de 220.000 tCO2 compensades, ZeroCO2 ha aconseguit transferir fons a projectes de compensació a Perú, Índia, Nicaragua, Vietnam o Mèxic que no només aconsegueixen reduir o absorbir emissions de gasos d'efecte hivernacle sinó que també ajuden a combatre la pobresa de les comunitats locals generant llocs de treball, millores en educació, en salut i en seguretat alimentària.

Ens agradaria rememorar amb tots vosaltres aquests 10 anys d'experiències en una jornada que tindrà lloc el proper dia 20 d'octubre al Cercle de Belles Arts de Madrid i en la qual, a la segona part, presentarem la campanya "El canvi climàtic ens fa pobres. És temps d'actuar ", que incideix en la tasca que hem realitzat, per combatre la miopia de la societat sobre la vinculació entre tots dos factors: l'escalfament global i la pobresa.

Comptarem, a la primera part, amb la participació dels responsables de dos dels projectes de compensació perquè ens expliquin com aquest mecanisme contribueix a lluitar contra el canvi climàtic i la pobresa i amb representants de diferents entitats que ens explicaran que ha suposat per ells treballar en aquest projecte.

A la segona part experts en canvi climàtic i representants d'entitats que treballen diàriament amb els més vulnerables exposaran la relació entre tots dos reptes que té avui plantejats la humanitat. ECODES ha convidat també als representants dels partits polítics i entitats socials a què, des d'una "fila zero", manifesten el seu compromís per lluitar contra aquesta perversa vinculació.

Descarregar el programa.

Per assistir és necessari inscriure's aquí.


Per a més informació:

Victor Viñuales: 636.99.30.56 victor.vinuales(ELIMINAR)@ecodes.org

Cristina Monge: 615.652.558 cristina.monge(ELIMINAR)@ecodes.org

Cecilia Foronda: 638.81.22.39

www.cambioclimaticoypobreza.org

www.ecodes.org

www.unmillonporelclima.es

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar