Universitat Rovira i Virgili

Cicle de conferències: Els nous Models Productius (i de Consum) i la Sostenibilitat

Activitats  - 

"Els límits al creixement" posaven en relleu la necessitat de modificar les tendències del creixement i establir les condicions per viure en un planeta més equitatiu, estable i respectuós amb el medi ambient. La complexitat creixent, la globalització i les interdependències dels sistemes econòmics i els seus impactes socials van reforçar la idea del desenvolupament sostenible com a resposta a aquests desafiaments colossals. No obstant això, la realitat es mostra cada vegada més complexa i incerta.

Els efectes del canvi climàtic, la necessària transició cap a una economia baixa en carboni, les innovacions tecnològiques i en els processos de producció, el creixement demogràfic o els canvis en els models de consum per citar només alguns dels desafiaments, estan provocant noves situacions que causen impactes socials i risc de profundes desigualtats.

Quins són aquests riscos i com afectaran les organitzacions, a la indústria, a l'ocupació, a l'educació, a la formació o al coneixement que necessitaran adaptar-se a canvis profunds. La governança i la sostenibilitat d'aquesta complexitat resultaran claus per assegurar la qualitat dels canvis i la viabilitat d'un desenvolupament sostenible. 

Aquests són alguns dels temes que abordarem en aquest Cicle, organitzat per l'Oficina a Barcelona del Club de Roma, conjuntament amb l'Obra Social de La Caixa i la Fundació Fòrum Ambiental.

Programa

Inscripció

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar